Nicole Schoeber nieuwe praktijkeigenaar Ergodus

14 februari 2024

Sinds januari 2024 is Nicole Schoeber de nieuwe praktijkeigenaar van de eerstelijns ergotherapiepraktijk Ergodus in Ede. Nicole was sinds 2021 mede-eigenaar. Maar nu neemt zij het stokje helemaal over van Jeannet Scheffer. Nicole: “Ik vind het geweldig om samen met mijn collega’s al die cliënten in Ede, Veenendaal en Wageningen verder te helpen. Een stapje verder in het weer kunnen doen wat ze graag willen doen en nu wat minder gaat. Voor cliënten verandert er met mij als praktijkeigenaar niets. Tegelijkertijd ben ik altijd benieuwd waar we onze behandelingen, trainingen en adviezen nog kunnen verbeteren. Dus heb je verfrissende ideeën of suggesties? Bel, app of mail me gerust.”

Ergodus

De eerstelijns-ergotherapiepraktijk Ergodus werd in 2008 opgericht vanwege de snelgroeiende vraag naar ergotherapie in de thuissituatie. In die jaren werd het volgens Nicole steeds duidelijker dat mensen zolang mogelijk thuis willen en moeten blijven wonen. “Die ambitie is alleen maar gegroeid. Dat kan natuurlijk alleen als de zorg laagdrempelig en vooral thuis georganiseerd is. En dat is precies wat we met Ergodus bereiken.”

In 15 jaar is Ergodus uitgegroeid tot de grootste ergotherapiepraktijk in Ede en omstreken. Ondertussen werken er zes ergotherapeuten. Nicole: “Jaarlijks behandelen we honderden cliënten en werken we samen met tientallen huisartsen, zorgorganisaties, andere paramedici en gemeentes. Dat doen we met ontzettend veel passie en plezier. Dat horen we ook bijna dagelijks terug.”

Veel expertise

Nicole Schoeber uit Bennekom werkt sinds 2016 voor Ergodus. Zij kent de regio, de partners en bovenal de cliënten. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken over de vraag om de praktijk helemaal over te nemen. “Ergodus is een fantastische praktijk waarin alles om de cliënten draait. Geen vraag is ons te gek. En we gaan geen uitdaging uit de weg. Met z’n allen hebben we enorm veel expertise. Van CVA tot dementie en van Parkinson tot Covid-19. Als team houden we onze kwaliteit hoog door continue scholing en deelname in (landelijke) netwerken.”

Ergotherapie in basisverzekering

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die door ziekte, ouder worden of handicap problemen ervaart bij alledaagse bezigheden thuis of op het werk. Een ergotherapeut adviseert, traint en coacht mensen zodat ze (weer) kunnen doen wat ze willen doen. Er is voor ergotherapie geen verwijzing van een arts nodig. Iedereen kan dus rechtstreeks met Ergodus contact opnemen om te kijken of ergotherapie nodig is. De basisverzekering vergoedt jaarlijks maximaal 10 behandeluren. Lees meer over vergoedingen.