Vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering

U heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel uw eigen risico. Ergotherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing van een arts bij ons terecht kunt. Ergodus heeft met alle verzekeraars een contract. Heeft u meer dan 10 uur ergotherapie nodig? Check uw aanvullende zorgverzekering voor de mogelijkheden.

Geen zorgverzekering

Onze inzet kunt u uiteraard ook zelf betalen of laten betalen. In dat geval rekenen wij het DSW-tarief. In 2024 is dat €20,30 per 15 minuten en een Aan-huis-toeslag van € 31,73.

Cliënten met Parkinson

Wilt u ergotherapie vanwege Parkinson? Dan stellen VGZ, CZ en Caresq de eis dat de behandelende ergotherapeut is aangesloten bij ParkinsonNet. Bij Ergodus zijn meerdere ergotherapeuten hierbij aangesloten. Hierdoor wordt uw behandeling dus altijd volledig vergoed.

Rapportage letselschade

Heeft u een rapportage nodig voor uw letselschadebureau of advocaat? Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een rapportage sturen wij het bureau/advocatenkantoor een factuur.

Niet nagekomen afspraak

Wij zijn druk en hebben een strakke planning. Als u een afspraak moet annuleren, doet u dat minimaal 24 uur van tevoren bij uw eigen ergotherapeut. Anders kunnen wij de afspraak bij u in rekening brengen.

“De ergotherapeut heeft mij geholpen een manier te vinden om mezelf weer aan te kleden. Hierdoor is niet alleen mijn zelfstandigheid, maar ook mijn zelfvertrouwen gegroeid!”

ergoteherapeuten-ergodus

Onze toppers

Onze ergotherapeuten richten zich niet zozeer op de beperkingen die u ervaart, maar vooral op wat u nog wel kunt. Ze staan klaar om uw dagelijkse leven net even makkelijker te maken. We hebben alle expertises (uitgezonderd handtherapie) in huis. Hierdoor krijgt u altijd de best mogelijke behandeling.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op.

logo-parkinson-net
logo-ergotherapie-nederland
logo-thuis-verder
logo-edomah
Kwaliteitsregister-paramedici