Over Ergodus

Al 15 jaar dé ergotherapiepraktijk voor Ede, Veenendaal en Wageningen

Ergodus is al 15 jaar dé ergotherapiepraktijk voor volwassenen uit Ede, Veenendaal en Wageningen. Ergodus richt zich niet zozeer op de beperkingen die u ervaart, maar op wat u nog wel kunt. We sluiten aan bij wat voor u belangrijk is. Samen vinden we oplossingen. Dit doen we met trainingen, adviezen en/of door hulpmiddelen of voorzieningen aan te vragen. Onze gepassioneerde en deskundige ergotherapeuten staan klaar om uw dagelijkse leven net even makkelijker te maken.

R

We zijn vakkundig, vriendelijk en uitnodigend

R

We werken samen met andere zorgverleners en gemeenten

R

We kennen de leveranciers van hulpmiddelen

R

We hebben alle expertises in huis

“Het is zo fijn dat mijn ergotherapeut bij mij thuis komt. Zo kan ik alle adviezen meteen in mijn thuissituatie toepassen.”

“Mijn dagelijkse bezigheden kan ik weer helemaal zelf.”

“Door het oefenen met de driewielfiets voel ik me nu zeker en veilig bij het fietsen. Ik kan er weer alleen op uit, op de momenten dat ik daar zin in heb.”

“Eigenlijk had ik al afstand genomen van mijn auto. Door jullie tips gaat het in- en uitstappen nu makkelijker. Vorige week nog bij de paardrijles van mijn kleindochter gaan kijken.”

“De ergotherapeut heeft mij geholpen een manier te vinden om mezelf weer aan te kleden. Hierdoor is mijn zelfstandigheid en mijn zelfvertrouwen gegroeid!”

Eerstelijns ergotherapie

Wij komen bij u thuis of op uw werk. Is uw vraag niet plaatsgebonden, dan komt u naar onze praktijk. De eerste afspraak is een kennismaking. Daarin bekijken we samen bij welke activiteiten u problemen ervaart en wat uw wensen zijn. Misschien bent u al geholpen met kleine, praktische adviezen of hulpmiddelen. Misschien heeft u wat langer hulp nodig om uw gewone leven op de rails te krijgen.

Een greep uit de ondersteuning die u bij ons krijgt:

Bevorderen zelfredzaamheid

Makkelijker uit een stoel of bed opstaan

Ergonomisch advies op het werk

Mobiel worden met scootmobiel of driewielfiets

Advies over hulpmiddelen

Andere houding aanleren

Energie beter over de dag verdelen

Voorkomen van vallen

werkwijze-ergodus

Onze werkwijze

Ergotherapie is in de eerste lijn direct toegankelijk. Dat betekent dat u bij ons terecht kunt zonder verwijzing. Uiteraard kunt u zich ook met verwijzing bij ons aanmelden.

We starten altijd met een intakegesprek. Daarin bepalen we samen het probleem en – nog belangrijker – de manier om tot oplossingen te komen. Daarna start de behandeling waarin we adviseren, trainen en/of samen oefenen met dat wat voor u belangrijk is. Dit kan gaan om uw dagelijkse activiteiten in huis, uw mobiliteit, uw hobby’s of uw werkplek. Denk aan grenzen stellen, omgaan met scootmobiel of rolstoel, energie beter verdelen of een andere (werk)houding aanleren. Als u een voorziening nodig heeft, kunnen we u helpen bij de aanvraag.

ergoteherapeuten-ergodus

Onze ergotherapeuten

U heeft altijd een vaste ergotherapeut. Omdat we alle expertises (uitgezonderd handtherapie) in huis hebben, krijgt u altijd de best mogelijke behandeling. Al onze ergotherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Nicole-Schoeber-ergotherapeut

Nicole Schoeber

Eigenaar & ergotherapeut

Mijn hele werkende leven ben ik al ergotherapeut. En sinds 2024 ben ik de praktijkhouder van Ergodus. Ik heb ervaring opgedaan in revalidatiecentra, ziekenhuizen en bij een organisatie die assistentie biedt aan mensen met een lichamelijke beperking. En nu alweer een paar jaar in de eerste lijn. Ik heb specifieke expertise in ernstige lichamelijke beperkingen (MS, ALS, spierziekten, etc), COPD, post-Covid, chronische pijn/vermoeidheid, kanker en Parkinson. Samen met u ga ik aan de slag met dat wat uw leven mooi maakt. Naast ergotherapie houd ik van lezen, volleybal en naar concerten en theater gaan, en is reizen mijn grote passie.  

AGB code: 88100955

Karin-Koemans-Ergotherapeut

Karin Koemans

Ergotherapeut

Als ergotherapeut vind ik het belangrijk een goede band met mijn cliënt op te bouwen. Daarmee komen we samen tot een goede behandeling. Ik ben praktisch ingesteld en denk graag in mogelijkheden. Ik richt mij met name op de behandeling van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), licht hoofd-hersenletsel, post-covid- en vermoeidheidsklachten. Mijn specialisaties zijn cognitieve revalidatie en ASITT (sensorische integratie voor volwassenen).
Ik ben aangesloten bij Thuis-Verder neurorevalidatieteams Ede. Daar is er een nauwe samenwerking met de verschillende disciplines voor de behandeling van mensen met NAH.

AGB code: 88001193

Herma Nieuwschepen

Ergotherapeut

Sinds 2024 werk ik – na jarenlange ervaring bij Charim Zorggroep en Vilente – nu ook voor Ergodus. Ik ben een allround ergotherapeut. Net als al mijn collega’s sta ik klaar om samen met u te kijken hoe u weer de dingen kunt doen of blijven doen, die u altijd deed. Als ergotherapeut ben ik inmiddels zeer ervaren in de behandeling van cliënten met parkinson/parkinsonisme. Deze behandelingen vinden meestal thuis plaats, omdat het probleem zich daar veelal voordoet. Daarbij staat de vraag van u centraal, maar besteed ik ook aandacht aan uw partner/mantelzorger. 

herma_nieuwschepen_ergodus
herma_nieuwschepen_ergodus

Herma Nieuwschepen

Ergotherapeut

Sinds 2024 werk ik – na jarenlange ervaring bij Charim Zorggroep en Vilente – nu ook voor Ergodus. Ik ben een allround ergotherapeut. Net als al mijn collega’s sta ik klaar om samen met u te kijken hoe u weer de dingen kunt doen of blijven doen, die u altijd deed. Als ergotherapeut ben ik inmiddels zeer ervaren in de behandeling van cliënten met parkinson/parkinsonisme. Deze behandelingen vinden meestal thuis plaats, omdat het probleem zich daar veelal voordoet. Daarbij staat de vraag van u centraal, maar besteed ik ook aandacht aan uw partner/mantelzorger.

AGB code: 88001202

Martine van Nes

Ergotherapeut

Aan het begin van mijn loopbaan werkte ik in een revalidatiecentrum met verschillende doelgroepen: orthopedie, neurologie en chronische pijn/vermoeidheid. De jaren daarna behandelde ik vooral senioren in verpleeghuizen en bij mensen thuis. Vanuit mijn interesse in deze doelgroep specialiseerde ik me verder en sloot ik me aan bij ParkinsonNet. Daarnaast ben ik geschoold in de sensorische informatieverwerking. Ik heb veel ervaring in de begeleiding van cliënten met dementie en hun mantelzorgers. Mijn andere passie is het coachen van cliënten in belastbaarheid. Waarom ik mijn vak zo leuk vind? Bij ergotherapie draait het om uw leven en wat u daar belangrijk in vindt. Ik vind het geweldig om daar een praktisch steentje aan bij te dragen. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om samen met mijn man en twee kinderen erop uit te gaan en te wandelen met onze hond.

Martine-van-Nes-Ergotherapeut
Martine-van-Nes-Ergotherapeut

Martine van Nes

Ergotherapeut

Aan het begin van mijn loopbaan werkte ik in een revalidatiecentrum met verschillende doelgroepen: orthopedie, neurologie en chronische pijn/vermoeidheid. De jaren daarna behandelde ik vooral senioren in verpleeghuizen en bij mensen thuis. Vanuit mijn interesse in deze doelgroep specialiseerde ik me verder en sloot ik me aan bij ParkinsonNet. Daarnaast ben ik geschoold in de sensorische informatieverwerking. Binnen Ergodus ben ik de EDOMAH-specialist, waarmee ik me richt op de begeleiding van cliënten met dementie en hun mantelzorgers. Mijn andere passie is het coachen van cliënten in belastbaarheid. Waarom ik mijn vak zo leuk vind? Bij ergotherapie draait het om uw leven en wat u daar belangrijk in vindt. Ik vind het geweldig om daar een praktisch steentje aan bij te dragen. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om samen met mijn man en twee kinderen erop uit te gaan en te wandelen met onze hond.

AGB code 88002434

Hanneke-Visser-Ergotherapeut

Hanneke Visser

Ergotherapeut

Voordat ik bij Ergodus kwam, werkte ik ruim dertig jaar in een revalidatiecentrum. Daar behandelde ik voornamelijk volwassenen met neurologische aandoeningen, zowel klinisch als poliklinisch. En was ik onderdeel van specialistische teams voor onder andere CVA, ALS en MS. Na al die jaren wilde ik toch meer behandelen in de thuissituatie van mensen. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de eerstelijnspraktijk Ergodus. Ik ben een allround ergotherapeut en denk graag creatief met u mee bij mobiliteitshulpmiddelen en woningaanpassingen die uw leven makkelijker maken.

AGB code: 88100322

Susanne Scherrenburg

Ergotherapeut

Persoonlijke aandacht en het opbouwen van een goede vertrouwensband. Dat vind ik belangrijk in de samenwerking met cliënten. Sterker, voor mij is dat de basis om samen met u uw dagelijkse functioneren te verbeteren. Hierbij heb ik veel oog voor uw naasten en andere zorgverleners waar u mee te maken heeft. Na mijn opleiding deed ik brede ervaring op in diverse zorg- & revalidatiecentra en in de eerstelijn. Ervaring die ik nu alweer een tijdje inzet bij Ergodus. Met heel veel plezier. Mijn specialisaties liggen op het gebied van NAH (neurorevalidatie/CVA), Parkinson, COPD, en belastbaarheid. Daarnaast ben ik ACT-therapeut: Acceptance & Commitment Therapy. Samen met mijn man, tienerzoon en -dochter woon ik vlak bij het bos. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, hardlopen of creatief bezig zijn. Ik word blij van de zon op mijn gezicht, muziek, een kleurrijk boeket bloemen en als ik sprankelende glimogen zie bij mensen wanneer ze bezig zijn met of praten over wat ècht van waarde is voor ze.

Susanne-Scherrenburg-Ergotherapeut
Susanne-Scherrenburg-Ergotherapeut

Susanne Scherrenburg

Ergotherapeut

Persoonlijke aandacht en het opbouwen van een goede vertrouwensband. Dat vind ik belangrijk in de samenwerking met cliënten. Sterker, voor mij is dat de basis om samen met u uw dagelijkse functioneren te verbeteren. Hierbij heb ik veel oog voor uw naasten en andere zorgverleners waar u mee te maken heeft. Na mijn opleiding deed ik brede ervaring op in diverse zorg- & revalidatiecentra en in de eerstelijn. Ervaring die ik nu alweer een tijdje inzet bij Ergodus. Met heel veel plezier. Mijn specialisaties liggen op het gebied van NAH (neurorevalidatie/CVA), Parkinson, COPD, en belastbaarheid. Daarnaast ben ik ACT-therapeut: Acceptance & Commitment Therapy. Samen met mijn man, tienerzoon en -dochter woon ik vlak bij het bos. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, hardlopen of creatief bezig zijn. Ik word blij van de zon op mijn gezicht, muziek, een kleurrijk boeket bloemen en als ik sprankelende glimogen zie bij mensen wanneer ze bezig zijn met of praten over wat ècht van waarde is voor ze.

AGB code: 88000439

Voor wie is ergotherapie helpend?

Kunt u door ziekte, ouder worden of beperking niet meer doen wat u voorheen wel kon? Wij ondersteunen alle volwassenen in de gemeenten Ede, Veenendaal en Wageningen om meer zelfstandig te functioneren.

herstel-na-ziekte-of-ongeluk

Herstel na ziekte of een ongeluk

dementie

(Beginnende) dementie

herstel-na-ziekte-of-ongeluk

Hersenletsel

stress-en-psychische-klachten

Stress en psychische klachten

vermoeidheidsklachten

Vermoeidheidsklachten

pijnklachten

Pijnklachten

herstel-na-ziekte-of-ongeluk

Post-covid

progressieve-aandoening

Progressieve aandoening

“Het is zo fijn dat mijn ergotherapeut bij mij thuis komt. Zo kan ik alle adviezen meteen in mijn eigen thuissituatie toepassen”

Afscheid Jeannet Scheffer

Afscheid Jeannet Scheffer

Op 1 maart stopte Jeannet bij Ergodus. Dat afscheid konden we natuurlijk niet in stilte voorbij laten gaan. Sterker, dat deden we letterlijk met flink tromgeroffel. En terecht, want Jeannet draagt een hele mooie praktijk over. Dankjewel, Jeannet! Bij Ergodus proberen...

Vacature ergotherapeut – 1 tot 4 dagen per week

Vacature ergotherapeut – 1 tot 4 dagen per week

Kom bij ons werken. Bij ons in de eerstelijns ergotherapie. Bij Ergodus, dé ergotherapiepraktijk voor Ede, Veenendaal en Wageningen. Door het vertrek van een collega, zoeken we 1 of 2 nieuwe ergotherapeuten. Omdat we een forse wachtlijst hebben, staan we voor alle...

Nicole Schoeber nieuwe praktijkeigenaar Ergodus

Nicole Schoeber nieuwe praktijkeigenaar Ergodus

Sinds januari 2024 is Nicole Schoeber de nieuwe praktijkeigenaar van de eerstelijns ergotherapiepraktijk Ergodus in Ede. Nicole was sinds 2021 mede-eigenaar. Maar nu neemt zij het stokje helemaal over van Jeannet Scheffer. Nicole: "Ik vind het geweldig om samen met...

Vergoeding

U heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel uw eigen risico. Ergotherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing van een arts bij ons terecht kunt. Ergodus heeft met alle verzekeraars een contract.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op.

logo-parkinson-net
logo-ergotherapie-nederland
logo-thuis-verder
logo-edomah
Kwaliteitsregister-paramedici